NYHEDER


Lagt på d. 7. oktober 2016
Det skyder og springer

Sådan cirka i dag udkommer en ny salmesamling med 44 salmer med tekster, noder med becifret mellodilinje og fuld klaversats.
Langt de fleste tekster stammer fra samlingen af salmedigte, 'Vild Opstandelse' fra 2015, men først nu er de sat i melodi af 23 komponister.
Der er 39 salmer og 5 motetter, soli og korsatser.
Melodierne kan høres her.
Bogen kan købes i Syng Nyts online bogbutik.


Lagt på d. 4. oktober 2016
Noveller med lutherske temaer

I anledning af reformationsjubilæet i 2017 blev jeg i foråret af Folkekirkens Konfirmandcenter bedt om at skrive ti noveller ud fra Luthers tanker til børn i konfirmationsalderen. Novellerne er nu skrevet færdigt.
De handler om tunge eksistentielle emner: tro, synd, angst, afmagt og nåde. Selvom de først for alvor skal bruges i 2017, kan de allerede nu læses på Folkekirkens Konfirmandcenters hjemmeside på
http://www.konfirmandcenter.dk/index.php?id=1101


Lagt på d. 5. juni 2016
Søstrene bisp

Hvis nogen vil høre mere om tankerne bag mine salmer, så kan I se denne nye tv-udsendelse fra "Søstrene Bisp", hvor jeg er gæst hos Tine Lindhardt :-)
http://www.fyensstift.dk/biskoppen/tv-serien-soestrene-bisp


Lagt på d. 5. april 2016
Arbejdslegat

Er uendeligt beæret og taknemmelig over idag at have modtaget et arbejdslegat fra Statens Kunstfond 'til videre kunstnerisk arbejde'.
Så er der ro på efteråret og plads til at skrive. Mange tak


Lagt på d. 22. november 2015
Korværk til påsken

Påskekorværket "Du vilde himmel!" er netop udkommet. Værket består af syv sammenhængende korsatser med tekst af Iben Krogsdal og musik komponeret og arrangeret for børne- og ungdomskor af komponisterne Jesper Gottlieb, John Høybye, Jakob Lorentzen, Merete Kuhlmann og Thomas Lennert.
Værket er udgivet af FUK og Forlaget Mixtur i forbindelse med Norbusang 2016.
Læs mere på
http://fuk.dk/nyheder/ny-kormusik-til-paasken/


Lagt på d. 31. august 2015
Ny børneroman
D. 20. august 2015 udkom Iben Krogsdals første børneroman, Georg Jensen og skarabæen. Det er en fortælling om ondskabens og opofrelsens ansigter i et helt almindeligt børneunivers og er skrevet for børn i alderen 9 - 12 år. Forlaget skriver på bogens bagside: ”En rystende sjov og uhyggelig problemagisk fortælling om mobning, venskab og mod”.


Lagt på d. 11. maj 2015
Ny salmesamling
I dag er Krogsdals nye salmesamling, Vild Opstandelse, udkommet med 86 salmedigte.
Salmedigtene udgives denne gang uden melodi, deraf betegnelsen 'salmedigte'. Melodierne kommer sidenhen og kan findes her på siden.
Bogen kan købes på nettet, i boghandelen eller på forlagets hjemmeside med rabat.


Lagt på d. 15. januar 2015
Det store for de små

Syng Nyt er der netop udgivet en samling med 30 nye børnerim og remser for de mindste om det største skrevet af Iben Krogsdal. Janne Mark har sat melodi til teksterne, og du kan høre dem i en klaverindspilning ved Janne selv på denne underside. 


Lagt på d. 13. september 2014
Nye årstidssange
På initiativ af Kolding Sangens By og Kolding Bibliotekerne har Iben Krogsdal sammen med Niels Brunse skrevet 12 nye årstidssange, der er sat i melodi af Erling Lindgren og Erik Sommer. Projektet er støttet af Statens Kunstfond, og de 12 sange er blevet udgivet i en smuk bog med titlen 'Et dusin danske sange' – illustreret af billedkunstneren John Olsen – med såvel melodier som korsatser i.  


 

copyright 2015 iben krogsdal