Træfpunkter


Fra anmeldelserne af Træfpunkter


“Dens bedste tekster balancerer fint mellem overfladens realisme og de pludselige ryk ned under den, der hvor noget mystisk og næsten ordløst færdes. Som allerede sagt: her er bestemt talent.”

Bent Mohn, Politiken


“I Iben Krogsdals debutnoveller Træfpunkter mestrer og fremviser hun i en del af novellerne dette lille kneb til det sublimt selvironiske. Et af mesterværkerne i denne kunst er novellen Rutine, et studie af en psykologisk kamp i bussen og selvironien i det gamle tema: forfatteren som voyeur. (…) Generelt er det særdeles fin novellekunst. hvor Iben Krogsdal med sikker hånd rammer angsten for nærhed og intimitet ind.”

Karin Johansen, Kristeligt Dagblad


“Her er en bog, som er en fanfare værd. Under titlen Træfpunkter lykkes det overlegent debutanten Iben Krogsdal at puste liv i den danske novelle med en utrolig træfsikker og minimalistisk fortælleteknik, som gør det nærliggende at udnævne hende til en nordisk Raymond Carver. For ligesom det amerikansk ikon mestrer den 33-årige forfatter at skrive om normalmenneskets hverdagstrummerum, mens utrygheden buldrer løs under overfladen (…) Men bag dette udvendige og umiddelbart prosaiske forløb er der smæk på det indre drama: Med stor indsigt i den menneskelige krystertænkning viser Iben Krogsdal som et koldsindigt mantra, hvordan personerne ofte søger på armslængde af alt, hvad der har pulsslag, fordi nærhed indebærer faren for selvfortabelse og kaos. Eller hvordan andre af novellernes personer mødes uden egentlig at mødes. På den vis udfolder Træfpunkter sig til et moderne, kakofonisk vidnesbyrd om det udistancerede og isolerede liv uden på noget tidspunkt at forfalde til hverken poetisk pludren eller besk bedreviden. Iben Krogsdal er snarere noget så paradoksalt som en kyniker med hjerte, for mens hun nøgternt afdækker normaldanskerens infame natur, efterlader hun alligevel en sælsom rest af kærlig sitren på trods.”

NAT&DAG