Skønlitteratur

Midt i mysteriet (2023)
– Salmedigte om evigheden og det evige liv

86 nye salmedigte om evigheden og det evige liv. Bogen har været tre år undervejs og skyldes ikke mindst, at jeg siden corona-nedlukningen har været optaget af både min egen og vores alles dødelighed. Derfor er det nu tilværelsen i et evighedsperspektiv, det gælder.
Enkelte af salmedigtene har allerede fået melodier, andre venter endnu på at blive til salmer.
Du kan købe bogen på forlagets webshop her.
Du kan hente en lille læseprøve her.

Inkarnation (2020)
– Ti nye noveller

Tredje del af novelle-trilogi, skrevet for Folkekirkens Konfirmandcenter og udgivet som e-bog i foråret 2020. Novellerne handler om det store, der viser sig i det små – om mennesker, der oplever en form for indgriben eller pludselig omvæltning i deres liv. Nogle gange voldsomt, andre gange bare netop anet. De foregår i et magisk-realistisk univers og kan læses af både voksne og især unge. Læs og lyt her
Forlag: Folkekirkens Konfirmandcenter, 2020


Ny digtsamling: TRE (2018)

70 nye salmedigte på kun tre vers. De er tro mod salmetraditionens stramme rimform, men de er  samtidig skrevet i et råt poetisk sprog: Her bekender en nøgen stemme alt uden omsvøb. Digtene er bekendelser fra det menneskelige mørke og sindbilleder på vores angst, uro og længsel efter dom. Læs mere her
Forlag: Syng Nyt, 2018


Lige her (2019)

Novellesamling til børn og unge, skrevet for Folkekirkens Konfirmandcenter og udgivet som e-bog april 2018. Novellerne handler om opstandelser i forbindelse med sorg, tab, sygdom og død og tager afsæt i et magisk-realistisk børneunivers. De kan læses af både voksne og unge men er særligt egnede til højtlæsning for børn.
Læs anmeldelse
Forlag: Folkekirkens konfirmandcenter, 2019


Stenen under sengen (2017)

Novellesamling for børn udgivet af Folkekirkens Konfirmandcenter og omdelt til danske præster i anledning af reformations-jubilæet 2017. Novellerne er fortællinger om vores egen smukke og grusomme menneskelighed. Hovedpersonerne er helt almindelige børn, der befinder sig i dybe dilemmaer, begår synd, oplever nåde, føler fortvivlelse, betaler kærlighedens pris og lever mellem magt og afmagt.
Læs anmeldelse
Udgiver: Folkekirkens Konfirmandcenter, 2017


Vild Opstandelse (2015)

86 nye salmedigte uden melodi. Salmedigtene er inddelt efter temaer, men en del af dem kredser om forsoning, nadver og ikke mindst opstandelsen og opstandelser. Bagerst i bogen findes et efterskrift, der gør rede for de tanker, der ligger bag salmerne.
Vild Opstandelse kan købes på nettet, i boghandelen eller på forlagets hjemmeside.
Læs fra anmeldelserne
Forlag: Sarasene, 2015


Terapi og dyr i baghaven (2011)

Novellesamling der handler om sammenstød, forsoninger og tilgivelser i nutidens stærkt terapeutiserede hverdagsliv. På vrangen af den moderne, strømlinede hverdag findes det fortrængte, dyriske, uforklarlige mere, som kalder på foruroligende måder.
Læs fra anmeldelserne
Forlag: Tiderne Skifter, 2011


Flik Flak (2003)

I forbindelse med en række mystiske hændelser begynder Karen at skifte personlighed. I en slags opgør med det forudsigelige og stabile forsvinder bogens hovedperson ind i og ud af forskellige identiteter og universer. Hun tager en kendt fotomodels identitet, optræder i mytologier, i gudindestatuer og forvandler sig til patient i et sygeværelse.
Læs fra anmeldelserne
Forlag: Tiderne Skifter 2003


Træfpunkter (2000)

Novellesamling med sære og sælsomme, barske og bevægende historier fra det daglige liv omkring årtusindeskiftet. Om mennesker der mødes på kejtede og helt skæve måder.
Læs fra anmeldelserne
Forlag: Tiderne Skifter 2000


Georg Jensen og skarabæen (2015)

En fortælling om ondskabens og opofrelsens ansigter i et helt almindeligt børneunivers skrevet for børn i alderen 9 – 12 år. Forlaget skriver på bogens bagside: ”En rystende sjov og uhyggelig problemagisk fortælling om mobning, venskab og mod”.
Forlag: Turbine, 2015


Historien om de tre træer (2012)

Bogen er en genfortælling af en gammel legende og kan læses af både voksne og børn som allealdreslitteratur. Den kredser om spørgsmålene: Er der en mening med livet? Og lidelsen? Og skuffelsen? Bogen er smukt illustreret af Pia Blak.
Læs fra anmeldelserne her
Forlag: Alfa, 2012


Balladehistorier (2010)

Noveller til højtlæsning og selvlæsning for børn i alderen 5 – 12 år. Balladehistorierne handler om børn, der gør ting, de ikke må, og om hvad der sker derefter. Fortællingerne er skrevet på børnesprog og rummer både sjov og dyb alvor. Bogen er illustreret af tegneren Mette Kirstine Bak.
Forlag: Gyldendal, 2010


Iben Krogsdal har desuden bidraget med noveller til flere antologier, bøger og tidsskrifter.