Om Iben


Iben Krogsdal (født 1967) er forfatter og salmedigter.

Hun er bosiddende i landsbyen Hjortshøj ved Aarhus, født i Salling og vokset op på Mors. Oprindeligt blev hun uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi, og siden blev hun ph.d. i religionsvidenskab fra Aarhus Universitet. I 2000 debuterede hun som forfatter med novellesamlingen ”Træfpunkter”, og i 2010 debuterede hun som salmedigter. Hun har siden skrevet flere skønlitterære bøger, herunder novellesamlinger, salmer og salmedigtsamlinger.

I en årrække frem til 2011 var hun, sideløbende med sit forfatterskab, ansat som forsker på Aarhus Universitet. Her forskede hun i moderne danskeres tro og livsopfattelser og har i den forbindelse skrevet en række artikler og to bøger.

Gennem de seneste år har hun især skrevet salmedigte, noveller, koncertfortællinger og korværker. Hun holder ofte foredrag ud fra sine bøger, ligesom mange af hendes sange findes i de store salmebogstillæg og i Højskolesangbogen.

Iben er desuden klummeskribent og har gennem årene fået legater fra bl.a. Statens Kunstfond samt modtaget to priser for sit forfatterskab.