Salmer og sange


Vær opmærksom på, at Krogsdals salmedigtsamlinger ‘TRE’ og ‘Vild opstandelse’ findes under ‘Skønlitteratur’.


Fra dybet

Salmesamlingen “Fra Dybet” indholder 38 nye salmer, der er inspireret af de årtusind gamle salmer i Det Gamle Testamente. De nye salmer handler om alt fra overstrømmende glæde til modgang, dyb krise og mødet med kærligheden. Melodierne er komponeret af 25 anerkendte komponister, og professor em. Kirsten Nielsen har skrevet bogens efterskrift.
Man kan på denne underside lytte til melodierne.
Bogen kan købes via Syng Nyt, og du kan læse anmeldelser af bogen her.


Vor Gud, du mærker vores sorg

En salmesamling med nydigtninger af alle Luthers salmer i Den Danske Salmebog. Foruden Luthers tekst og 21 nydigtninger findes kommentarer til alle salmerne, et efterskrift af professor Niels Henrik Gregersen og 21 nykomponerede melodier af 21 komponister.
Man kan på denne underside lytte til melodierne.
Bogen kan købes via Syng Nyt,


Det skyder og springer

En salmesamling med 44 salmer med tekster, noder med becifret mellodilinje og fuld klaversats. Langt de fleste tekster stammer fra samlingen af salmedigte, ‘Vild Opstandelse’ fra 2015. Nu er de sat i melodi af 23 komponister, herunder en håndfuld som korsatser og solosalmer.
Melodierne kan høres her.
Bogen kan købes via Syng Nyt.


Det store for de små

En bog med salmer, rim og remser om Gud for de mindste, særlig rettet mod babysalmesang men også til brug i børnekor og hjemme i stuer og børneværelser. Janne Mark har sat melodi til teksterne, og melodierne kan høres i en klaverindspilning ved Janne selv på denne underside.
Udgivet i 2015. Bogen kan købes via Syng Nyt.


Du vilde himmel

Påskekorværket “Du vilde himmel!” består af syv sammenhængende korsatser med tekster af Iben Krogsdal og musik komponeret og arrangeret for børne- og ungdomskor af komponisterne Jesper Gottlieb, John Høybye, Jakob Lorentzen, Merete Kuhlmann og Thomas Lennert.
Værket er udgivet af FUK og Forlaget Mixtur i forbindelse med Norbusang 2016.


Et dusin danske sange

Sangbog med 12 nye årstidssange, der er skrevet af forfatterne Niels Brunse og Iben Krogsdal og sat i melodi af Erling Lindgren og Erik Sommer.
Bogen er støttet af Statens Kunstfond og smukt illustreret af billedkunstneren John Olsen. Sangene er egnede til såvel kor- som anden fællessang.


Fuldmagt

Salmesamlingen Fuldmagt rummer 40 nye salmer, der tager afsæt i det moderne menneskes livsvilkår, uro, gudsforladthed og længsel. Salmerne har nye melodier af en række anerkendte komponister.
Hør melodierne og læs fra anmeldelserne her.
Unitas forlag, 2013


Vi som er søgende

Salmesamlingen Vi som er søgende rummer 35 nye salmer, der kredser om det søgende og tvivlende menneske. Salmerne har melodier af en række anerkendte komponister. De kan høres her.
Læs fra anmeldelserne.
Forlag: Unitas, 2010 (udsolgt men findes som e-bog)


Iben Krogsdals salmer er desuden repræsenteret i en række sang- og salmebøger, bl.a. ”Lysets Utålmodighed” (2011), salmebogstillægget “100 salmer” (2016), Kirkesangbogen (2017) og hun har skrevet tekster til flere cd’er, herunder teksterne til otte børneaftensalmer på Helene Blums cd ”Hvem mon banker mit hjerte” (2012). I Højskolesangbogen findes i alt ti salmer og sange af Iben.